Τουρισμός 2019

Στην πρώτη θέση προτίμησης των Αυστριακών  για το 2019 βρίσκεται η Ελλάδα με βάση τον αριθμό πτήσεων, που  ξεπερνούν τις 15 εβδομαδιαίως από τα αεροδρόμια αυστριακών πόλεων, ενώ και οι κρατήσεις σημειώνουν άνοδο 10% σε σχέση με το 2018.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των αεροδρομίων Γκρατς, Λινζ και Σάλτσμπουργκ, οι οποίοι συμμετείχαν  στα σεμινάρια  προς διευθυντικά στελέχη τουριστικών οργανισμών και  ταξιδιωτικών γραφείων, που διοργάνωσε το διάστημα 19 -28 Μαρτίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για το καλοκαιρινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 14 ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Σκόπελος, Ν. Πελοπόννησος, Θάσος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Χαλκιδική) όπως επίσης  και για το εύρος των ταξιδιωτικών εμπειριών, που προσφέρουν οι εν λόγω προορισμοί στους επισκέπτες τους.

Τα ενθαρρυντικά  μηνύματα από την Αυστρία  έρχονται  σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης χρονιάς-ρεκόρ του  2018, οπότε αυξήθηκαν  21,3% οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στη χώρα μας.

Τουρίστες από την Αυστρία, όπως ακριβώς και πέρυσι, είναι οι πρώτοι επισκέπτες για τη φετινή σεζόν που έφθασαν αεροπορικώς στη Ρόδο.

Με την πρώτη πτήση τσάρτερ από Βιέννη της αεροπορικής εταιρείας Lauda Motion, ξεκίνησε και επισήμως την Κυριακή 31 Μαρτίου η φετινή τουριστική περίοδος για τη Ρόδο σε ό,τι αφορά τις πτήσεις.

Το αεροπλάνο έφθασε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου στις 9:05 το πρωί, μεταφέροντας 100 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Αυστριακοί, αλλά και Τσέχοι, Σλοβάκοι και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Διεύθυνση Τουρισμού του δήμου Ρόδου επεφύλαξε θερμή υποδοχή στους πρώτους τουρίστες, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και με τη στήριξη της Φιλαρμονικής του δήμου Ρόδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα», τα μέλη του οποίου χόρεψαν τοπικούς χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές.

Στους τουρίστες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, αναμνηστικοί σελιδοδείκτες και δώρα, συσκευασίες που περιείχαν βότανα, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, καθώς και στολισμένα κουτιά με παραδοσιακά γλυκά.

Τουρισμός

Ξεμένει από «δυνάμεις» ο τουρισμός το 2019;


«Τάσεις σταθεροποίησης με ενδεχόμενη ελαφρά καθοδική τάση εμφανίζουν οι προοπτικές της τουριστικής κίνησης στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, βάσει του προγραμματισμού των θέσεων των αεροπορικών εταιρειών στις 31/1/19 για τη θερινή περίοδο του 2019».

Αυτό καταγράφει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), που δημοσίευσε σήμερα με τίτλο «Outlook 2019-οι προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2019», στοιχεία προγραμματισμού πτήσεων της 31ης Ιανουαρίου και τις τελευταίες εξελίξεις στις οικονομίες των αγορών μας.

Φέτος, σύμφωνα με τη μελέτη, παρατηρείται μείωση 7% (-1,3 εκατ. θέσεις) στον προγραμματισμό θέσεων των αεροπορικών εταιρειών, μετά την ιδιαιτέρως υψηλή αύξηση 21% στον προγραμματισμό θέσεων για την περυσινή σεζόν και σε συνέχεια επαναλαμβανόμενων αυξήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή η μείωση μπορεί εν μέρει να θεωρηθεί και ως «διόρθωση», αφού η αύξηση αφίξεων το 2018 ανήλθε σε 11%, δηλαδή περίπου 10% χαμηλότερη από την αύξηση στον προγραμματισμό θέσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται στη μελέτη, αφενός ο προγραμματισμός αλλάζει διαρκώς καθώς εξελίσσεται η σεζόν αφετέρου οι αφίξεις υπολείπονται του αριθμού θέσεων, αναλόγως της πληρότητας των αεροπλάνων. Συνεπώς, η τελική μεταβολή αεροπορικών αφίξεων θα διαφέρει από αυτήν του προγραμματισμού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύμφωνα με τη μελέτη, για τη μειωμένη ζήτηση αεροπορικών θέσεων τη θερινή περίοδο του 2019 σημαντικό ρόλο παίζουν:

– Η επιβράδυνση της οικονομίας στην Ευρωζώνη: Οι οικονομίες της Ευρωζώνης προβλέπεται το 2019 να αναπτυχθούν με μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με το 2018 αλλά και σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις.

 – Η μη ολοκλήρωση της συμφωνίας της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο για τους όρους του BREXIT και η ανασφάλεια που δημιουργεί η προοπτική ενός no-deal BREXIT.

  • Η δυναμική επάνοδος της Τουρκίας ως τουριστικού προορισμού (με πολύ ανταγωνιστικές τιμές).
  • Η χρεωκοπία της εταιρίας Germania, η οποία είχε προγραμματίσει περίπου 381.000 θέσεις.
  • Το ζεστό περυσινό καλοκαίρι στην Ευρώπη, που επηρέασε την ταξιδιωτική συμπεριφορά σε αυτές τις χώρες, είτε οδηγώντας σε «staycations» είτε σε αναβολή της λήψης της απόφασης για διακοπές στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τις αγορές που καταγράφονται μειώσεις στον προγραμματισμό θέσεων προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, αυτές είναι οι εξής: Γερμανία (-16% ή -624 χιλ. θέσεις), Ην.Βασιλείου (-6% ή -259 χιλ.), Ρωσίας (-14% ή -165 χιλ.), Σουηδίας (-21% ή -155 χιλ.) και Ελβετία (-27% ή -147 χιλ.).

Στον αντίποδα, αυξήσεις καταγράφονται από τις αγορές της Γαλλίας (+15% ή +146 χιλ. θέσεις), της Πολωνίας (+4% ή +52 χιλ.), της Τουρκίας (+51% ή +48 χιλ.), της Ιταλίας (+3% ή +37 χιλ.) και της Ρουμανίας (+23% ή +32 χιλ.).

πηγή:www.naftemporiki.gr ,sofokleousin.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Πάνος
Πάνοςhttps://greekbnb.live
Ένας φτωχός πλην τίμιος Χοσθ
RELATED ARTICLES

Most Popular

You cannot copy content of this page