ΑρχικήΠλατφόρμεςairbnbΝέα πολιτική προμήθειας της Airbnb

Νέα πολιτική προμήθειας της Airbnb

H Airbnb μέχρι τώρα στην προμήθεια της έπαιρνε 3% από τον Οικοδεσπότη και 13% περίπου από τον επισκέπτη.Με την νέα της πολιτική ( https://www.airbnb.gr/account-settings/payments/pro-host-service-fee ) επιτρέπει τον ιδιοκτήτη να διαλέξει αν θα παραμείνει στη παλιά μέθοδο όπου ο επισκέπτης βλέπει παράδειγμα στη τιμή 100 euro και μόλις συνεχίζει να πληρώσει βλέπει και την προμήθεια 12.9% ενώ ο ιδιοκτήτης στην ίδια περίπτωση βλέπει μια παρακράτηση 3% η θα διαλέξει την νέα μέθοδο ( μου θυμίζει λίγο Booking) όπου θα περιλαμβάνει όλες τις προμήθειες που θα φαίνονται στον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή . Ας το κάνουμε ποιο απλό.

Είμαι ιδιοκτήτης και θέλω από το σπίτι μου να εχω καθαρά 100 euro

Θα ορίσω λοιπόν την τιμή στα 103,10 έτσι ώστε μετά την προμήθεια 3% από την airbnb να έχω τα 100 euro.

O επισκέπτης τώρα θα δει στην τιμή 103,10 και στη συνέχεια που θα πάει να πληρώσει θα δει και την προμήθεια της airbnb + 12,9 % (Τυπική προμήθεια υπηρεσιών επισκέπτη για διαμονές κάτω των 28 ημερών. Για διαμονές άνω των 28 ημερών, η τυπική προμήθεια υπηρεσιών επισκέπτη είναι 9,4%. ) Πληρωτέο ποσό δηλ 116,4

Τι μας προτείνει η Airbnb

Απλοποιημένη τιμολόγηση Προμήθεια υπηρεσιών οικοδεσπότη 14%

Η Airbnb θα αφαιρεί 14% από κάθε πληρωμή οικοδεσπότη. Η τιμή που ορίζετε είναι η τιμή που θα πληρώνουν οι επισκέπτες και δεν θα χρεώνονται προμήθεια υπηρεσιών.

δείτε το παράδειγμα

Πραγματικά η επιλογή αυτή έχει να κάνει με το ότι ο επισκέπτης βλέπει μια καθαρή τιμή (πληρώνω ότι βλέπω) και αυτό είναι θετικό.Σε αυτή την περίπτωση όμως γεννάται το εξής ερώτημα : Αυτός που έχει την παλιά μέθοδο 103,10 με αυτόν που επιλέγει την νέα μέθοδο 116,40 από την πρώτη φάση της αναζήτησης του επισκέπτη έχει το bonus του αλγόριθμου σαν ποιο φτηνός αν και υποκειμενικά, θα πλασαριστεί καλύτερα στην κατάταξη . Το θέμα θέλει συζήτηση …..

Hlias Kokkinos Με την καινούργια μέθοδο που προτείνεται Θα πληρώνουμε φόρο και για την προμήθεια που πληρώνει ο επισκέπτης το οποίο τώρα το γλιτώνουμε

Leonidas Kalavrytinos Εάν προστεθεί και ο ΦΠΑ το 14 γίνεται αυτόματα 17,36% όπως το 3 γίνεται 3,72%

Stratos Zervas Η παγίδα εδώ είναι ότι θα φορολογηθείς στο σύνολο εάν επιλέξεις όλο το ποσό. Οπότε πρακτικά μετά θα έχεις (14% commission + ΦΠΑ) + 15%, ενώ με τον παρόν/παλιό τρόπο έχεις (3% commission + ΦΠΑ) + 15%

Manos Mitsakakis Θεωρώ ότι το βάλανε πιλοτικά να επιλέξεις στο μέλλον θα είναι φιξ 14 χωρίς δικαίωμα επιλογής όπως στην Booking

Yorgo Intziadis Χρησιμοποιώ πιλοτικά την προμήθεια του 14% πάνω από έξι μήνες καθώς λειτουργώ σαν εταιρεία οπότε δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα το ποσοστό φορολογίας ενώ δεν μου χρεώνουν ούτε ΦΠΑ. Δίνει καλύτερο έλεγχο τιμών ,ιδίως όταν το ακίνητο βρίσκεται ταυτόχρονα σε περισσότερες πλατφόρμες και σαφώς μειωμένη τελική τιμή συγκριτικά με τον προηγούμενο τρόπο χρέωσης. Για ιδιώτες δεν το συνιστώ.

Χρήστος Μωρίκης Είναι όπως τα λέτε.Δεν ξέρω αν θα γενικευτεί η όχι στο μέλλον, αλλά σίγουρα τείνουν σε ομογενοποίηση με την booking.Είναι λάθος του άρθρου ότι η μέση προμήθεια είναι 12,9%. Είναι 16% στην Ελλάδα εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Με σαφήνεια επομένως εξυπηρετεί τους επαγγελματίες οι οποίοι από ένα συνολικό “κόστος” 3+16=19 πηγαίνουν σε ένα συνολικό κόστος 14%.Άρα, αυξάνονται τα περιθώρια τους κατά 5% και είναι στην διακριτική τους ευχέρεια αν (και πόσο) θα παραχωρήσουν ως έκπτωση η θα καρπωθούν αυτό το περιθώριο χωρίς να μεταβάλουν την ΤΕΛΙΚΗ τιμή για τον πελάτη.Τους ιδιώτες, δεν τους συμφέρει γιατί αυξάνει την φορολογική τους βάση, από την στιγμή που δεν λειτουργούν με έσοδα-έξοδα.

Stratos Zafeiriadis Πέρα από όσα ειπώθηκαν ένας ιδιώτης host θα μπορεί να ξεπεράσει πολύ πιο γρήγορα τα το όριο του 15%. Δηλαδή αν μέχρι τώρα μπορούσες να κάνεις κρατήσεις με καθαρό ποσό περίπου 11.670 ευρώ ( + 3% προμήθεια) μετά θα όταν κάνεις 10.560 (+ 14% προμήθεια) θα έχεις φτάσει τα 12.000 μεικτά. Οπότε με 3% έχει ακόμα περίπου 1000 ευρώ + για να μην σου αυξηθεί η φορολογία! (Σαν ιδιώτης)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Πάνος
Πάνοςhttps://greekbnb.live
Ένας φτωχός πλην τίμιος Χοσθ
RELATED ARTICLES

Most Popular

You cannot copy content of this page