Αρχικήgreekbnb.liveΔιάφοραΤουρισμός οι προβλέψεις για το 2022

Τουρισμός οι προβλέψεις για το 2022

Την 1η Μαρτίου ορίστηκε από το Υπουργείο Τουρισμού το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου και τα στοιχεία είναι ήδη θετικά αφού όπως δήλωσε και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, οι προκρατήσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022 και μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου του 2022 έχουν αρχίσει να αυξάνονται κατακόρυφα από τις αρχές του έτους. Θετικός φάνηκε και ο CEO της TUI δηλώνοντας πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προ κρίσης επίπεδα και θα αποτελέσει έναν από τους κερδισμένους της υγειονομικής κρίσης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν παίξει και οι ηλεκτρονικοί τουριστικοί οδηγοί οι οποίοι έχουν μια σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα τους τα τελευταία δύο χρόνια. Η συνολική προβολή του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος που επιτυγχάνεται μέσα από αυτά τα portals, βοηθά τον επισκέπτη να σχεδιάσει το ταξίδι του παρέχοντας του πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τις υποδομές της χώρας αλλά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη διαμονή, την εστίαση και την διασκέδαση.

Ποια είναι όμως τα κριτήρια για να μπορέσει κάποιος να επισκεφθεί τη χώρα μας; Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ επιτρέπουν στους ταξιδιώτες με Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 να έρχονται χωρίς τεστ άφιξης, κάτι που βοήθησε αρκετά στις προκρατήσεις. Αναλυτικά η notam προβλέπει άφιξη στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ για όλους τους επιβάτες που προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν καθώς και από τις 33 χώρες εκτός της ΕΕ που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Eπιπρόσθετα, στους επιβάτες εξωτερικού θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη τους, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό, θα ισχύει για 5 μέρες καραντίνα/απομόνωση κατ’ οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές. Ο προσωρινός περιορισμός αρχίζει από την επόμενη ημέρα της διάγνωσής τους ως θετικών στον κορονοϊό COVID-19.

Και φέτος οι δημοφιλής προορισμοί για τους επισκέπτες της Ελλάδας είναι τα νησιά της ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που θα περάσουν από την Αθήνα για λίγες μέρες για να ξεναγηθούν στο ιστορικό της κέντρο. Πρωταθλήτρια στις προτιμήσεις των τουριστών δείχνει να είναι η Ρόδος ενώ το περιοδικό Conde Nast Traveller έχει συμπεριλάβει την Σύρο, την Ύδρα, τους Παξούς, την Σαντορίνη, την Μήλο, την Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα, την Ιθάκη, την Πάτμο,  την Αστυπάλαια, την Νάξο, την Σίφνο, την Μύκονο, την Φολέγανδρο, την Τήνο, την Κρήτη, την Σύμη, την Ζάκυνθο, την Σκιάθο και την Λευκάδα στους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Πάνος
Πάνοςhttps://greekbnb.live
Ένας φτωχός πλην τίμιος Χοσθ
RELATED ARTICLES

Most Popular

You cannot copy content of this page