ΑρχικήΙδιοκτήτεςΟικονομικάΠοιο ποσό δηλώνω? Μεικτό η καθαρο?

Ποιο ποσό δηλώνω? Μεικτό η καθαρο?

Αναδημοσίευση του Φίλου και Γκουρού της βραχυχρόνιας Μίσθωσης θα έλεγα Yorgo Intziadis . Η Airbnb είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών πάνω στην οποία «πατάνε» δυο μέρη για να πραγματοποιήσουν μια συναλλαγή. Εν προκειμένω ένας αγοραστής(guest) αγοράζει μια υπηρεσία φιλοξενίας από έναν πωλητή(Host)

Η συναλλαγη πραγματοποιειται με την πληρωμη του συνολικου ποσου από τον αγοραστη προς τον πωλητη μεσω της ηλεκτρονικης πλατφμορμας.

Η airbnb για την χρηση της πλατφορμας της, χρεωνει προμηθεια στα δυο συναλλασομενα μερη και εκδιδει τιμολογιο στο κάθε μερος για την προμηθεια που εισπρατει. Ενώ θα περιμενε καποιος να παρει το συνολικο ποσο του πελατη(τιμή διανυκτέρευσης) και μετα να πληρωσει την προμηθεια της εταιρειας και να λαβει το τιμολογιο της εδώ η συναλλαγη γινεται αντιστροφα . Η εταιρεια παρακρατα την προμηθεια και στελνει στον πωλητη ένα τιμολογιο υπηρεσιων και το υπολοιπο ποσο τα οποια προστιθωμενα μας δινουν το συνολικο ποσο που πληρωσε ο πελατης για την φιλοξενια του.

Είναι μια μεθοδος που ωφειλεται στην αρνηση της εταιρειας να διεκδικει το ποσοστο της από εκατομμυρια συναλλασομενους εκ των υστερων και προτιμα να το παρακρατει προκαταβολικα.

Το ιδιο εξαλλου κανουν και οι τραπεζες στις συναλλαγες τους.

Επομενως το ποσο που δηλωνουμε είναι το μεικτο αυτό δηλαδη που πληρωσε ο πελατης και εάν ειμαστε εταιρεια «περναμε» και το τιμολογιο της προμηθειας στα εξοδα μας.

Πάνος
Πάνοςhttps://greekbnb.live
Ένας φτωχός πλην τίμιος Χοσθ
RELATED ARTICLES

Most Popular

You cannot copy content of this page